Junnuleiri 2023: I love all about this camp!

Kurun Lammasniemen leirikeskus tarjosi upeat puitteet junnuleirille 2023.

Virolaiset tytöt eivät malttaneet palata saunasta, ja kun hain heidät sain kommentin ”upea järvi, kiva jengi, täällä on kaikki vaan niin ihanaa”!

Osallistujia Mara oli saanut kasaan kolmesta maasta – Latviasta ja Virosta kummastakin 4 nuorta, ja Suomesta 14. Petteri vastasi ohjelmasta, Osku opetuksesta, Liisa toimi kilpailujohtajana ja minä hääräsin nuorimmaisten kanssa.

Perjantai-ilta meni tutustuessa. Bingossa jokaiseen ruutuun piti löytää nimi. Saimme selville, että Aleksandr pelaa shakkia ja Liisa on ainut lapsi.
O-W veti susipelin, jonka jälkeen saunoimme ja jotkut pelasivat pokeria ja tietenkin jotkut myös bridgeä – aika myöhäänkin.

Lauantaina Osku opetti edistyneempiä pelaajia kurssilla ”kaikki tarjoamisesta”. Kunnianhimoinen nimi, ja siihen osallistuttiin innolla. Vähemmän pelanneet lämmittelivät minun kanssani minibridgen muodossa, jossa ei tarjota vaan opetellaan pelinvientiä ja puolustusta.

Vihdoin päästiin sitten kunnolla pelaamaan. Pääkisoja oli kaksi – parikisa lauantaina ja joukkis sunnuntaina. Kisojen aikana kuului muminaa jossa viitattiin Oskun opetuksiin.

Virolaiset vs

Aarne ja Lauri sekä

Otto-Wille ja Valtteri

Kaspar ja Jasper (ja Joonatan…) voittivat parikisan ja Hermanni – Silja sekä Antra (Latvialaisten huoltaja) – Meelis (Virolaisten huoltaja) joukkiksen.

Huomioitavaa on että Silja on 7-vuotias, mutta Hermanni ei olisi voinut olla huomioivampi partneri. Samaa täytyy sanoa ihan kaikista nuorista, he kohtelivat sekä nuorempiaan että samanikäisiään ystävällisesti.

Samalla hienolla yhteishengellä jatkettiin ilta-ohjemaan. Petteri oli suunnitellut olympialaiset upeasti niin, että jokainen joukkueen jäsen kantoi kortensa kekoon. Lajeja oli ilmapallonpuhkomisesta vessapaperirullatyöntöön, kuminauha-ammuntaan ja munanheittoon, mutta suurimmat uhraukset nähtiin kun vettä piti kuljettaa järvestä 10 m päässä olevaan pulloon. Kuvassa Hermannin takin sisällä on tarjotin, mutta vettä loiskui hiukan takkiin… Saman kikan teki Jyri, jonka takki oli isompi, ja hänen joukkueensa voittikin tuon lajin.


Petteri järjesti upeat olympialaiset, ja vieraileva tähti Jonna avusti.
Voittajiksi selvisivät Hermannin, Oskun ja Nooran joukkue virolais- ja latvialaisvahvistuksin.

Kiitos kaikille junnuille! Tehän tämän leirin teitte, mutta
suuri kiitos Petterille, Maralle, Liisalle ja Oskulle järkkäämisestä.

Maria