Örebro, osa 2. Chairman’s Cup

Örebrossa kävi viikon aikana yli tuhat pelaajaa

Seuraavana vuorossa oli koko viikon päätapahtuma, monipäiväinen Chairman’s Cup -joukkuekilpailu. Joukkueita oli tänä vuonna mukana poikkeuksellisen vähän, mutta silti kunnioitettavat 135 kappaletta. Kaksipäiväisen karsintavaiheen aikana Suomen juniorit onnistuivat nappaamaan muutaman komean voiton, mikä nostattikin hymyn pelaajien huulille.

Iloisia ilmeitä voitetun ottelun jälkeen. Vasemmalta: Aapo, Aarne, Leo, Hermanni ja Antti

Chairman’s Cupissa on mukana useita todellisia huippujoukkueita, ja myös keskikerroksen pöydissä pelin taso on varsin hyvää. Suomen joukkueen otteet olivat ailahtelevia, mutta lopulta eivät aivan riittävän hyviä pudotuspeleihin asti selviytymiseen. 32 joukkuetta pääsi jatkamaan varsinaista pääkilpailua, kun sijoille 33-64 oli tarjolla Bonus Cup. Valitettavasti molemmat jäivät meiltä haaveeksi sijoituksemme ollessa karsinnan jälkeen 88/135, joten loppuviikon ajan keskityimme sivukisojen pelaamiseen. Chairman’s Cupin aikana Antille sattui viikon jännittävin pelinvienti seitsemännen kierroksen ottelussa:

Antti oli idän korteissa, ja kuutta sangia vastaan etelä lähti ruuturouvalla. Pelinviejän mahdollisuudet näyttävät hyviltä, sillä uhkakortteja on kaikissa väreissä. Antti voitti tikin, tuli käteensä padalla, ja laittoi herttasotamiehen liikkeelle. Tämä ei tällä kertaa ole voittava linja, sillä nyt puolustukselle avautuu aikanaan mahdollisuus hyökätä pöydän yhteyskortin kimppuun jatkamalla herttaa. Etelä peitti tämän tikin kuninkaalla, ja Antti voitti ässällä. Seurasi ristiä käteen, ja varsin välttämätön patatikin luovuttaminen vastustajalle. Nyt pohjoisella oli viimeinen mahdollisuus pietittää sitoumus, mutta passiivisen ristikäännön jälkeen kiristys näyttää jälleen toteutuvan. Ruututikin voittamisen jälkeen pohjoisen on säilytettävä kaikki patansa, joten hertan vartiointi siirtyy täysin etelän vastuulle. Tällä on kuitenkin myös ruutu pidettävänä, joten viimeiselle mustalle kortille puolustus joutuu antamaan jostakin kahdennentoista tikin. Pelipöydässä toinen korkea ruutu unohtui cashata ennen mustien tikkien pelaamista, mutta tapahtumarikkaiden vaiheiden jälkeen Antti sai kuin saikin pelinsä kotiin.

Hermanni tutkimassa löytyykö Suomi sadan parhaan joukosta