Örebro, osa 1. avoin Ruotsin Juniorimestaruuskilpailu

Suomen nuoret Örebrossa bridgefestivaaleilla osa 1. avoin Ruotsin Juniorimestaruuskilpailu ; by Oskari Koivu

Ruotsin bridgefestivaali järjestettiin jälleen tänä kesänä Örebrossa 29.7.-7.8.2022. Ruotsin bridgeliitto on jo vuosia ystävällisesti kustantanut ulkomaisten juniorijoukkueiden osallistumista tapahtumaan, ja niinpä tänäkin vuonna myös Suomesta oli mukana joukkueellinen nuoria pelaajia. Parit Aapo Nieminen – Aarne Koivu, ja Hermanni Huhtamäki – Oskari Koivu olivat jo entuudestaan kokeneita Örebron kävijöitä, kun taas parille Antti Oilinki – Leo Enwald kyseessä oli ensimmäinen kilpailumatka ulkomaille.

Saavuimme perille Örebrohon jo hyvissä ajoin edellisenä päivänä, ja pelit alkoivat osaltamme avoimella Ruotsin junioriparimestaruuskilpailulla perjantaina 29.7. Seuraavassa muutama jako kyseisestä kilpailusta, pahoitellen ruotsalaisten kauhistuttavaa tapaa merkitä sotamies ”kn”.

Heti kilpailun toisessa jaossa oli haastava tarjoustehtävä, kun 24 arvokorttipisteellä korteissa on kuusi alaväriä itä-lännen suuntaan. Hermanni avasi lännestä 1C, vastasin 1H, ja Hermanni tarjosi monimerkityksellisen 2D. 2S minulta oli rele, luvaten vähintään 8 pistettä, ja Hermannin 3NT vastaus osoitti 6-5 jakautuman hyvin vahvalla kädellä. Tarjosin 4C, Optional Minorwood, johon Hermannin 4D oli negatiivinen tarjous luvattuun voimaan nähden. 4H vaati partneria näyttämään avainkorttien lukumäärän, ja tämän tarjouksen etelä yllättäen kahdensi. Heikolla herttavärilläni en tietenkään ilahtunut vastustajan kahdennuksesta, mutta partnerin luvattua extravoimaa ja 6-5 jakauman, pidin slammia yhä todennäköisenä kotipelinä. Ja jos olisin tietänyt kuinka huonoilla hertoilla vastustaja kahdentaa, en olisi joutunut murehtimaan sitäkään vähää! Hermannin vastaus näytti kaksi avainkorttia ja valttirouvan, johon 6C päätti sarjan.

N                   E                    S                    W

Pass              Pass              1C                Pass
Pass              1H                Pass              2D*
Pass              2S*               Pass              3NT*
Pass              4C*              Pass              4D*
Pass              4H*              DBL              4NT*
Pass              6C                 Pass              Pass
Pass

Herttalähtö varastettiin käteen, ja valtinpoiston jälkeen edessä oli ratkaiseva hetki. Ruutuvärin ollessa 3-2 mitään ongelmaa ei ole, mutta 4-1 jakauma vaatii tarkkuutta. Hermanni sai kaksitoista tikkiä käsittelemällä värin huolellisesti; ässän jälkeen ei voi napata enää kuningasta, vaan pelaamalla pieni kympille vinojakauma paljastui, ja padassa oli yhteys tulla pöytään leikkaamaan puuttuva kuva pois. Tästä suorituksesta palkittiin jakamattomalla topilla.

Westin avattua 1D ja Hermannin balansoitua 1H tarjosin peliksi 3NT. Puolustus aloitti kahdella ristikierroksella, ja päästyäni kiinni pelasin herttarouvan. Länsi teki ratkaisevan virheen voittaessaan tikin ässällä, sillä nyt olin saanut tempon kohdalleen kiristystä varten. Puolustus palautti kolmannen kierroksen ristiä, joten pelasin neljä kierrosta pataa leikaten matkalla lännen tarjoussarjassa ilmoittaman rouvan, ja näin länsi joutui luopumaan tikistä jommassakummassa punaisessa värissä. Parikilpailussa kymmenen ja yhdentoista tikin välinen ero oli valtava, tyypillisen merkinnän 4S+1 +650 asettuessa 630:n ja 660:n väliin.

Valtaosa pelaajista tässä kyseisessä kilpailussa oli meidän tapaamme festivaaleille tulleita ulkomaalaisia nuoria, ja voiton nappasikin Hollantia edustava pari. Parhaana suomalaisena Hermanni ja Oskari ylsivät sijalle 8/22 tuloksella 53,60%, muiden suomalaisparien jäädessä meedelin alapuolelle.